Download hier het routeboekje Kunstroute Purmerend 2018. Wederom zijn we er in geslaagd een gevarieerd aanbod samen te stellen in de diverse disciplines van de beeldende kunst. U zult na lezing van dit programmaboekje hopelijk versteld staan van de diversiteit en bovenal kwaliteit van de kunstwerken.

Stippel in alle rust uw favoriete routes uit, maar neem ook eens de moeite om een voor u wellicht volslagen onbekende kunstenaar te vereren met een bezoekje.

Een geprinte fullcolour versie van dit routeboekje is ook af te halen op diverse locaties zoals de VVV, de bibliotheek, Cultuurhuis Wherelant, de winkeliers die deelnemen aan Kunst in de etalage en bij alle deelnemende kunstenaars.

Thema 2018: Dieren in de kunst
Het Dier in de kunst heeft door de eeuwen heen altijd een prominente plek gehad. Vele werken met dieren zijn in de musea te vinden. Als je goed op let, zit de kunst er vol mee. De vele paradijsvoorstellingen zouden opeens erg leeg worden zonder hen, net als de marges van de getijdenboeken. Ze geven een sfeer, ze zorgen voor een vrolijke noot, ze geven een commentaar op de centrale voorstelling, zorgen voor iets sierlijks of bieden een element van ontroering. Toch moet je inderdaad goed opletten om ze bewust waar te nemen. Hun rol is over het algemeen erg dienstbaar. En ze staan zelden centraal. Tijdens deze Kunstroute is dat niet het geval en heeft iedere kunstenaar ten minste één werk gemaakt in het thema.

Lees meer over dieren in de kunst in de lezing van Mariette Haveman: Dieren in de kunst.