Elk jaar organiseren we in het eerste weekend van oktober de veelzijdige en kleurrijke Kunstroute Purmerend. De eerstvolgende kunstroute vindt plaats op 1 en 2 oktober 2022. Tijdens de route kunnen bezoekers kennis maken met kunstenaars uit Purmerend en directe omgeving, zowel persoonlijk als met hun werk, in hun ateliers of op een gastlocatie. De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars bieden voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn of haar fa­voriete kunstvorm.

De laatste editie van de Kunstroute vond plaats in het eerste weekend van oktober 2021. 33 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openden hun atelier of gastlocatie om geïnteresseerden kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines waren vertegenwoordigd, zodat er een gevarieerd aanbod te zien was. Van schilderkunst tot beeldhouwen en van textiel tot keramiek.

Heeft u de route gemist of is het u niet gelukt om (alle) locaties te bezoeken? Blader nog eens door het  routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd. Op onze website kunt u ook online kennis maken met alle deelnemers en een aantal van hun kunstwerken. Ook kunt doorklikken naar hun website waar u nog meer kunstwerken kunt zien. Indien u geïnteresseerd bent in bepaalde kunstwerken, kunt u altijd nog een afspraak maken met de desbetreffende kunstenaar om nog een keer een kijkje te nemen in zijn of haar atelier.

Wij hopen u in 2022 in het eerste weekend van oktober weer te mogen begroeten tijdens onze Kunstroute.

Wilt u als kunstenaar deelnemen aan de eerstsvolgende Kunstroute? Lees hier dan onze spelregels.