Vanaf 2014 wordt de Purmerendse editie van Sterren op het doek georganiseerd, geïnspireerd door het gelijknamige TV-programma. Kunstenaars van het Kunstcollectief portretteren een markante Purmerender. De vijfde Purmerendse Ster op het Doek is goochelaar David Nathan die op 20 november 2021 werd geschilderd in Theater De Purmaryn (Lees hier het verslag).

Op 26 februari maakte David Nathan in De Purmaryn bekend welke van de tien door kunstenaars van het Kunstcollectief gemaakte portretten hij het meest magisch vindt. Het is het portret van Jurgen van den Hoek geworden, opgebouwd uit diverse blokjes foam. Juist het fotografische karakter van het portret, samengesteld door vele  ‘pixels’, spreekt David aan. De gebruikte kleuren (rood, zwart, wit) passen goed bij het merk David Nathan. Het werk zal perfect hangen op de al uitgekozen plek in zijn oefenstudio.

Ook het publiek kon een stem uitbrengen. Ronald Boekel wist met zijn geschilderde verhaal de meeste stemmers te betoveren. Ronald brengt met zijn schilderij in beeld hoe David al op jonge leeftijd begon met goochelen en zijn droom te eindigen als illusionist in Las Vegas.

 

 

 

 

Videoverslag Sterren op het doek 2020/21 met Frans Spijkerman
Wilt u als kunstenaar deelnemen aan de eerstsvolgende Sterren op het doek? Lees hier onze spelregels.

Overzicht van Sterren op het Doek

Jaar Bekende Purmerender Winnaar Publieksprijs
2021 David Nathan, goochelaar Jurgen van den Hoek Ronald Boekel
2020 Frans Spijkerman, restauranthouder Marcus Ronald Roelfsema
2019 Eveline Tijmstra, wethouder cultuur Marcus Nynke van Zwol
2016 Marcel Kapteijn, zanger Ten Sharp Rosalie Krijl Bep van Os
2014 Kees Kasbergen, oprichter Kunst- en Crearoute Ton van der Linden Bep van Os