Van 10-30 september 2022, drie weken voorafgaand aan de Kunstroute, stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan het Kunstcolectief. In elke deelnemende winkel staat minimaal één kunstwerk van een kunstenaar. Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute het eerste weekend van oktober. U kunt de wandelroute hier downloaden.

Op zaterdag 10 september 2022 werd om 11.00 uur Kunst in de etalage feestelijk geopend bij Fred’s Atelier aan de Breedstraat 16. Astrid Lagerburg, deelnemer van de Kunst- en Etalageroute en tevens werkzaam bij Fred’s Atelier als artistiek begeleider, vertelde over de geschiedenis van Fred’s Atelier. Daarna was er gelegenheid het kunstatelier achterin de winkel te bezoeken en vertelden kunstenaars Kevin en Sandra iets vertellen over hun werk. Het was heel leuk om eens een kijkje in de keuken van Fred’s Kunstatelier te kunnen nemen!

Benieuwd naar het verhaal over de geschiedenis van Fred’s Kunstatelier? Luister hier naar het leuke interview dat Paula Eradus ( coördinator van de Etalageroute) en Astrid Lagerburg (artistiek begeleider Fred’s) op 7 september hadden op Radio Purmerend.

Wilt u als kunstenaar deelnemen aan de eerstsvolgende Kunst in de etalage? Lees hier dan onze spelregels.

 

Opening van Kunst in de etalage op 10 september 2022 bij Fred’s Atelier