Kunstcafé: Work in Progress
24 maart 2019, Brenda’s Café, 14:00-17:00, inclusief een hapje en een drankje
Hoe zou hij dat gemaakt hebben? – Hoe doet ze dat? – Welke stappen zijn gezet voordat dit kunstwerk er was? – Vragen die je jezelf wel eens stelt bij het zien van kunst. Nu heb je de kans om achter het ‘geheim van de smid’ te komen of om over je werkwijze te vertellen! Gun je collega’s van de Kunstroute een kijkje in de keuken en vertel welk proces jouw werk doorstaat, voordat je het exposeert. Of kom gewoon luisteren en kijken naar al die ontboezemingen en laat je inspireren. Kom je ook gezellig langs?
Vind je het leuk om jouw manier van werken te delen met andere kunstenaars? Geef je dan op bij Joke Sweers, zij informeert je over de praktische zaken.

 

Kunstcafé: Wat mag het kosten?
16 juni 2019, Brenda’s Café
Een inleidende lezing over de vraag: ‘wat vraag je voor een kunstwerk?’. Daarna discussie kunstenaars. We zoeken nog naar iemand die in dit Kunstcafé een inleidende lezing (liefst kosteloos) over dit onderwerp zou kunnen geven. Heeft iemand een tip, meld je dan bij één van ons:
Kunstcafé commissie: Karin VerdelRob de Heer / Bep van Os / Joke Sweers

 

Kunst in de etalage
14 september tot 4 oktober, centrum van Purmerend
Voorafgaand aan de Kunstroute stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages vanaf 14 september beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zal minimaal één kunstwerk van een kunstenaar prijken. Dit jaar is het thema van de Etalageroute Reizen. Kunstenaar zullen hun best doen om in dit thema een werk tentoon te stellen.

 

Kunstroute Purmerend
5 en 6 oktober 2019
Op 5 en 6 oktober 2019 vindt van 11:00 tot 17:00 uur de veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. U kunt op een x aantal locaties het werk zien van de deelnemende kunstenaars, in hun atelier of op een gastlocatie, en praten over hun werk en werkwijze. De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn fa­voriete kunstvorm. U kunt op diverse locaties het routeboekje ophalen, onder andere bij de VVV en de bibliotheek en in het kunstweekend bij alle kunstenaars.

 

Sterren op het doek
17 november 2019
Maak een portret van een bekende Purmerender/Waterlander. Schilder- teken- boetseer wedstrijd……nog in ontwikkeling. Wie kent een bekend iemand die geportretteerd wil worden? We zoeken hiervoor sponsors. Wie heeft een tip? Email: Karin VerdelRob de Heer / Bep van Os / Joke Sweers