Op een grijze zondagmiddag 4 juli opende het eerste Kunstcafé van het jaar de deuren. In het sfeervolle Stamhuis verzamelden zich zo’n 25 kunstenaars, oud gedienden èn nieuwe gezichten, met een schilderij of in ieder geval een iPad onder de arm.
Om kennis met elkaar te maken was er een speeddate-sessie georganiseerd: kunstenaars spraken steeds vijf minuten met iemand tot de bel werd gerinkeld voor een tafelwissel. Er ontstonden geanimeerde gesprekken waarbij het meegebrachte werk de hoofdrol speelde. Vijf minuten waren vaak veel te kort.
Een echte publiekstrekker bleek het lege canvas dat stond opgesteld in de zaal van het Stamhuis, met schilderspullen ernaast. Weinigen konden de verleiding weerstaan om ook een bijdrage aan het gezamenlijke schilderij te leveren. Bij het volgende Kunstcafé kan er weer verder gewerkt worden aan dit kunstwerk-in-wording.
Karin Verdel, voorzitter van het Activiteitenteam, wees bovendien op de mogelijkheid om te exposeren in het Stamhuis. Het Kunstcollectief heeft twee grote wanden tot zijn beschikking gekregen voor schilderijen, foto’s en andere 2D-kunst. Daarover binnenkort meer.
Al met al was het Kunstcafé een groot succes. De nieuwe leden konden zich op een ontspannen manier presenteren en de sfeer was inspirerend en bruisend. We verheugen ons op de volgende editie!