Voorafgaand aan de Kunstroute stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages in september beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zal minimaal één kunstwerk van een kunstenaar prijken. Er wordt een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute het eerste weekend van oktober.

Op zaterdag 11 september werd met muzikale omlijsting van Jorn van Ingen en Mitchel Colina de jaarlijkse Kunst in de etalage feestelijk geopend op de Kaasmarkt. Na een kort openingswoord van Gerard Wegman, stadgids van ’t Gilde, liep een grote groep belangstellenden langs de 22 deelnemende etalages. De kunstenaars die meeliepen, lichtten hun werk kort toe en Gerard vertelde iets over de bijzondere panden die tijdens de wandeling te zien waren.

Bij de deelnemende winkels lagen vanaf 11 september de wandelroute Kunst in de etalage en het routeboekje voor de Kunstroute voor geïnteresseerden klaar, zodat zij vooraf konden kijken welke kunstenaars zij tijdens de route wilden gaan bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 Videoverslag van de opening van Kunst in de etalage op 11 september 2021

Dit verslag is gemaakt door Abvan den Hazel.