Op zondag 26 november 2023 konden Kunstcollectievers weer genieten van het Kunstcafé. Zoals bij elk Kunstcafé werd de nieuwe Stamhuis-expositie getoond, deze keer met het thema “Natuur”. De negen deelnemende kunstenaars hebben dit thema elk op hun eigen manier uitgewerkt. Dit bracht interessante gesprekken over de kunstwerken op gang.

Bezoekers konden in het kader van de documentaireserie “Focus op techniek” kijken naar een mooie film van Ronald Boekel en Rob de Heer, deze keer over de textielkunst van Emilie ten Klei. Na afloop van de film beantwoordde Emilie met veel enthousiasme vragen over haar aanpak. Wie ook graag een keer de ster wil zijn in één van documentaires, kan zich aanmelden!

Er waren bovendien muzikale bijdragen van kunstenaars. Nynke van Zwol & Bertina van Leen brachten het melancholieke nummer Mad World van Gary Jules, en Hans Schoens liet een gloednieuwe compositie in de elektronische Oldschool Berlin-stijl horen. Meer elektronische muziek van Hans is te vinden op YouTube.

Maar de essentie van de middag was dat de aanwezigen, waaronder een aantal nieuw aangesloten kunstenaars, lekker in gesprek met elkaar waren. Er werd volop informatie uitgewisseld en de sfeer was warm en verwelkomend.

Focus op de techniek van Emilie ten Klei