Nynke van Zwol

website

Nynke van Zwol (1972) is in 2015 afgestudeerd aan de Wackers Kunstacademie te Amsterdam en is sindsdien fulltime werkzaam als beeldend kunstenaar.
Nynke is behalve kunstenaar ook taalkundige. Haar liefde voor taal bleek goed te combineren met kunst. Geïnspireerd door oeroude nooit ontcijferde schriften ontwikkelde ze haar eigen niet-ontcijferde schrift. De lettertekens zijn onder andere gebaseerd op spijkerschrift, lineair a en runen.
Naast haar werk met betekenisloos schrift maakt ze landschappen. Het zijn bedrieglijk eenvoudige collages van aquarel en inkt op papier, waarin land of zee door een enkele lijn worden gescheiden van de lucht.
Sinds ze begon als beeldend kunstenaar heeft Nynke deelgenomen aan verschillende kunstbeurzen en exposities, o.a. een solo-expositie in Museum Jan Boon en de internationaal beroemde Nasty Women Exhibition. Ook maakt ze deel uit van het internationale kunstgezelschap Women Asemic Writers.

Let op routewijziging: de expositielocatie van  Nynke van Zwol is gewijzigd. Haar werk is te zien op de Van Goor Hinloopenstraat 41 (Purmerend) in plaats van de eerder aangekondigde locatie Uitvaartcentrum Purmerend, Purmerweg 94.

Landscape 54
Landscape 54
Jade moon
Jade moon
Landscape 70
Landscape 70