Mieke van Bakel-ter Meulen

Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Van 1 juli t/m 5 augustus 2024 zijn de vrolijke schilderijen van Mieke van Bakel–ter Meulen te zien.

Kleurrijk
Tekenen en schilderen vormen een rode draad in het leven van Mieke van Bakel-ter Meulen. Als jong meisje tekende zij al veel. In de jaren 90 volgde zij diverse cursussen, maar daarnaast heeft zij zichzelf ook het nodige aangeleerd. In het begin werkte ze veel met olieverf, tegenwoordig vooral met acrylverf. Mieke over haar werk: “Ik leg me niet vast op één onderwerp. Ik maak zowel abstracte als figuratieve en realistische kunst. Het is wel altijd heel kleurrijk, daarbij gebruik makend van diverse technieken en materialen zoals papier, modelleerpasta, zand en bladgoud. Het kleurgebruik is typerend voor mijn werk.”

Vormen en verhoudingen
Door te schilderen leerde Mieke om goed naar vormen en verhoudingen van objecten te kijken. “Ik krijg een idee en dan begint dat in mijn hoofd een bepaalde vorm en uitvoering te krijgen. Dat beeld breng ik over op doek of papier en pas het dan zo nodig aan. Soms pakt het toch anders uit dan ik van tevoren had bedacht, maar uiteindelijk meestal met een goed resultaat”.
De reacties die zij op haar werk krijgt, geven haar veel voldoening. Daarom vindt zij het leuk om bij de VVV haar nieuwste werken te laten zien, die vooral heel vrolijk zijn.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Mieke.