Rob de Heer vangt zijn herinneringen, gevoelens en fantasie in zijn collages. Met behulp van o.a. digitale technieken en foto’s heeft hij de mogelijkheid om zijn eigen wereld vast te leggen.

Over het werk
De uitdaging van Rob de Heer is het creëren van een beeld waarin herinnering, sfeer, gekoesterde voorwerpen, dieren en/of mensen gecombineerd worden. Een deel van het beeld wordt digitaal gecreëerd en vervolgens gecombineerd met prachtige foto’s uit ‘real life’.
De mogelijkheden zijn groot en de effecten zijn verrassend doordat Rob de beelden steeds weer in een nieuwe context plaatst.
Rob schept met zijn collages vanuit een ander perspectief een eigen, surrealistische wereld. Een magische, sprookjesachtige wereld. Kenners scharen zijn collages graag onder de term ‘magisch realisme’.

De collectie van Rob de Heer bestaat uit verschillende thematische series:

  • Portretten uit De Kanten Wereld
  • Stillevens uit de serie Relieken
  • Portret en stilleven met als thema Gevangen Gevoel
  • De serie Bevroren bloemen met prachtige kleurrijke flora.
  • De serie Sunken Flowers, fotocollages in combinatie met textielkunst (in samenwerking met Marion Karremans-Burger)

Het werk van Rob de Heer is gelimiteerd en de oplage is beperkt. Zijn werk is te vinden in diverse galeries en hij exposeert regelmatig, informatie hierover is te vinden op zijn website. Vanaf eind oktober 2021 is werk van Rob opgenomen in de tentoonstelling van fotograaf Dennis A-Tjak in het Flower Art Museum te Aalsmeer.

Zie meer informatie op www.robdeheer.nl of Instagram: robdeheerart