Weer een geslaagd Kunstcafé

Een vol programma en veel belangstelling, zo laat het Kunstcafé van zondag 6 maart zich het beste omschrijven. Het activiteitenteam van het Kunstcollectief had er weer een mooie middag van gemaakt in ’t Stamhuis.

Tegen de lange muur van de filmzaal is voor de eerste maal onze Stamhuis-groepsexpositie ingericht. Acht kunstenaars hebben een werk aangeleverd. Er zijn schilderijen te bewonderen, maar ook fotografie en textiel. De sfeer is winters, met veel blauw en oker. De prachtige expositie is nog te zien tot half mei.

Directeur van het Purmerends Museum Moncef Beekhof liet zich interviewen door Karin Verdel. Ze spraken over zijn achtergrond en visie. Hij is half Tunesisch, studeerde kunstgeschiedenis en werkte in verschillende Amsterdamse musea. Het Purmerends Museum was een openbaring voor hem. De keramiekcollectie is volgens hem goed genoeg om aan de hele wereld bekend te maken. Moncef benadrukte dat hij kunst en cultuur in Purmerend op een hoger plan wil krijgen. Zijn droom is dat kunst en cultuur in Purmerend (nog) serieuzer genomen worden. Wij zijn het daar natuurlijk helemaal mee eens!

Na een muzikaal intermezzo van Kunstcollectief-leden Rob de Heer en Nynke van Zwol was het tijd voor een slideshow met meest bewonderde kunstwerken van een aantal leden. Kandinsky, Niki de Saint Phalle en Olav Cleofas van Overbeek waren enkele grootheden die langskwamen op het scherm (zie de presentatie hieronder).

Daarnaast werd er door jong en oud weer hard gewerkt aan het gezamenlijke kunstwerk, dat ondertussen zeker al door minimaal tien kunstenaars is aangepakt. En iedereen is, onder het genot van een drankje, weer helemaal bijgepraat. We kijken nu al uit naar de volgende keer!