Kunstroute 2023 met overzichtsexpositie belooft veel variatie en inspiratie

De Kunstroute Purmerend in het weekend van 7 & 8 oktober belooft met 42 deelnemers en een overzichtsexpositie in het Purmerends Museum het culturele hoogtepunt 2023 te worden voor Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster.

De Kunstroute wordt op 5 oktober feestelijk afgetrapt met de opening van een overzichtsexpositie in het Purmerends Museum door wethouder Pascal Verkroost. Tot en met 5 november is in deze expositie van elke deelnemer aan de Kunstroute 2023 een werk te zien. Tijdens het weekend van de Kunstroute (7 en 8 oktober) is de toegang van de expositie gratis!

Dit jaar doen er 42 kunstenaars mee. Een verheugende ontwikkeling, want vanaf 2016 schommelde het aantal deelnemers tussen de 28 en 34. Onder de kunstenaars zien we een aantal nieuwe deelnemers die dit jaar geballoteerd zijn. Maar er hebben zich ook oudgedienden aangemeld die een paar jaar niet hebben meegedaan. Door de grote hoeveelheid kunstenaars met allemaal hun eigen disciplines is er voor elk wat wils: schilderkunst, beeldhouwen, glas, keramiek, textiel, email en nog veel meer kunnen op verschillende plekken bekeken worden.
U bent van harte uitgenodigd om in het weekend van 7 en 8 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur de locaties van de kunstenaars en de overzichtsexpositie in het Purmerends Museum te bezoeken. De kunstenaars zullen u enthousiast ontvangen en over hun werkwijze vertellen.

Als voorproefje op de Kunstroute wordt van 9 september tot 6 oktober de Kunst in de etalage gehouden. 32 winkeliers in de binnenstad van Purmerend stellen in die periode hun etalage beschikbaar om daarin een kunstwerk te tonen van deelnemers aan de Kunstroute.  Door de etalageroute te lopen kunt u zich alvast oriënteren op de kunstenaars die u in elk geval wilt gaan bezoeken tijdens de Kunstroute.