Daan van Asselt wint Het Perfecte Plaatje van Purmerend
Met zijn bijzondere foto’s van de Melkwegbrug en golven op het water wint fotograaf en cameraman Daan van Asselt (23) de wedstrijd Het Perfecte Plaatje van Purmerend.
Op zaterdag 1 mei is voor de etalage van Foto Looman de winnaar van de wedstrijd Het Perfecte Plaatje van Purmerend 2021 bekendgemaakt. Karin Verdel van het Kunstcollectief Purmerend onthulde welke fotograaf de meeste stemmen van het publiek heeft ontvangen. Met een ruime meerderheid zijn de magnifieke foto’s van Daan van Asselt gekozen tot de beste.

Van Asselt (23) is duidelijk zeer gelukkig met zijn overwinning. Voor de jonge fotograaf, die als freelance cameraman zijn brood verdient, ligt zijn passie in de artistieke kant van het fotograferen. Het winnen van deze wedstrijd is een erkenning van zijn kunstenaarschap. Als Purmerender is hij blij dat de wedstrijd werd georganiseerd. “Er zijn in Purmerend niet veel mogelijkheden om mijn kunst te laten zien. Toen ik zag dat deze wedstrijd werd gehouden, heb ik meteen besloten om mee te doen.”
Over zijn indrukwekkende panoramafoto van de Melkwegbrug met de melkweg erboven vertelt Van Asselt dat deze is opgebouwd uit 38 aparte foto’s, genomen vanuit verschillende standpunten. Alleen zo krijg je het extreem wijdse beeld dat de foto zo bijzonder maakt. De detailfoto van het kabbelende water is bijna abstract, een lijnenspel van zwart, wit en goud.
De trotse winnaar kreeg naast de Award voor het Perfecte Plaatje ook een feestelijk boeket van het Bloemenhutje en een cadeaubon van Foto Looman overhandigd. Wie de foto’s wil bekijken: ze staan nog de hele maand in de etalage.

Naast Daan hebben zes andere fotografen hun best gedaan en elk twee werken ingeleverd voor de fotowedstrijd : Johan Arp, Ronald Boekel, Sylvia de Goede, Anneke de Graaff, Ineke Koops en Karin Kuik. Met hun inzendingen was het onderwerp voor de toeschouwer meteen duidelijk: Purmerend op zijn markantst en meest karakteristiek geportretteerd. Moderne flats, oude gevels, de sluis, de stad bij dag en bij nacht. De beroemde koeien ontbreken niet, maar er is ook oog voor verbazend moderne details. Die details maakten deel uit van de opdracht waar de fotografen zich aan hebben gehouden. Ze moesten één foto van een typerende plek in de stad maken en één foto van een klein onderdeel daarvan. Elk van de kunstenaars heeft dat op eigen wijze ingevuld, met grote originaliteit.

 

 

 

 

Interview RTV Purmerend met winnaar Daan van Asselt