David Nathan de jonge ster op het doek

Op zaterdag 20 november werd de hal van de Purmaryn omgetoverd tot podium voor Sterren op het Doek. Twaalf kunstenaars hadden potlood, pen en kwast tevoorschijn gehaald om een mysterieuze Purmerendse ster te vereeuwigen. Wie dat was, werd al snel duidelijk toen illusionist David Nathan de trap kwam aflopen. Deze jonge ster is een succesvol goochelaar die al vele prijzen in de wacht heeft gesleept en samen met Hans Klok en Victor Mids heeft opgetreden.
Voordat de kunstenaars aan de slag gingen, werd David kort geïnterviewd door Karin Verdel. In dit gesprek vertelde hij dat hij naar de toekomst kijkt en graag vooraan staat als het gaat om innovatieve trucs. Wat kunst betreft, bleek hij van de klassieken te houden: Vermeer en Rembrandt. Maar ook moderne kunst kan hem bekoren, als het maar niet te abstract is.
Natuurlijk mocht ook een goocheltruc niet ontbreken. Daarvoor gebruikte David zijn telefoon en een visitekaartje als belangrijke props: klik hier als je de truc graag (nog eens) wilt zien.
De kunstenaars gingen vervolgens aan de slag in twee groepen van zes. Beide groepen kregen drie kwartier om de illusionist op doek of papier te zetten. De deelnemers waren vol lof over de vrolijke uitstraling van David en niet te vergeten zijn talent voor stilzitten! Goedgehumeurd liet de ster zich naderhand ook nog uitgebreid fotograferen.
Als daar geen magische portretten uit voortkomen, weten wij het ook niet meer.

Van 5 februari tot en met 12 maart 2022 zijn de eindresultaten te zien op de eerste verdieping van theater De Purmaryn en kan iedereen stemmen wie het mooiste doek heeft gemaakt. Stemmen kan ter plekke in de Purmaryn, maar ook via een online stemformulier. Op 26 februari kiest David tussen 14.00 en 15.00 uur zijn favoriete werk uit en wordt ook de publieksprijs bekend gemaakt.