Winnaar Vano Ninua met Erol Savur
Top 3 van Erol én publiek: vlechtwerk van Vano Ninua (winnaar), gitaar van Marijke Dekker en portret van Nel van Linschoten.

Op 3 februari maakte Erol Savur in het bijzijn van de kunstenaars bekend welke van de 20 portretten (zie hieronder), die van hem gemaakt zijn door kunstenaars van het Kunstcollectief in het kader van de 7e editie van de Purmerendse Sterren op het doek, zijn favoriet is. Hij werd door Karin Verdel uitgenodigd eerst zijn Top 3 bekend te maken. Dat waren de portretten van Marijke Dekker, Nel van Linschoten en Vano Ninua. Erol vertelt: “Toen ik die schilderijen zag, dacht ik dit ben ik echt. Ik zie heel veel emotie terug in de schilderijen. Ik vind heel mooi wat mensen van mij hebben meegekregen en dat terug te zien in de schilderijen.”

De drie kunstenaars vertelden hoe hun werk tot stand is gekomen. Alle drie werden geraakt door de ogen van Erol en het gevoel dat daaruit spreekt. Marijke vertaalde dat in sjablonen die ze uiteindelijke schilderde op een gitaar. Nel wilde zowel de gevoelige als zakelijke kant van Erol laten zien.Vano heeft nachtenlang vlechten zitten maken die hij met zijn speciale “Vano-techniek” verwerkte in een gedetailleerd portret.
Uiteindelijk herkende Erol zich het meest in het werk van Vano Ninua. Ook de 250 publieksstemmers vielen voor het werk van Vano Ninua, die daarmee een dubbele winnaar van Sterren op het doek 2024 is geworden. Ook Marijke Dekker en Nel van Linschoten waren bij het publiek de nummers 2 en 3. Dus de Purmerendse Ster en het publiek waren het dit jaar roerend eens met elkaar. Vano was er verrast met deze uitslag die hij niet had verwacht. “Ik ben heel erg kritisch op mijn werk dus dit is echt een verrassing. Maar ik ben er erg blij mee!”

Na afloop van de bekendmaking werden alle portretten nog een keer door Erol bewonderd en ging hij in gesprek met alle kunstenaars.